fbpx
epa09950441 Swedish Prime Minister Magdalena Andersson speaks during a parliamentary debate on Sweden's application for NATO membership, at the Swedish Parliment in Stockholm, Sweden, 16 May 2022. The Swedish Parliament is holding a special debate about applying for NATO membership, paving the way for the expansion of the alliance.  EPA-EFE/HENRIK MONTGOMERY  SWEDEN OUT

Tag: финансии

Џевдет Хајредини

Хајредини: Владата ја продолжува 30-годишната болка со државниот буџет!

Ексклузивно видео интервју со Џевдет Хајредини, експерт и аналитичар во областа на финансиите и економијата и првиот министер за финансии од осамостојувањето на Македонија. Хајредини за ЦИВИЛ Медиа го анализира ...

8 милиони евра на располагање на општините за инфраструктурни проекти

Министерството за финансии упати јавен повик до општините кои од денеска ќе можат да аплицираат со нови капитални проекти за 8 милиони евра средства преку Проектот за подобрување на општинските ...

Стопанската комора на Македонија со препораки за унапредување на системот за јавни приходи

Системот на сите јавни приходи во Македонија да биде строго уреден и секогаш под клучен надзор од Министерството за финансии. Потребна е реформа на комплетната законска и подзаконска регулатива која ...

Водич за мудро управување со парите

Народната банка на Република Македонија објави публикација „Паметно управување со парите – водич за личните финансии“, наменета за пошироката јавност, со цел на едноставен начин да ѝ ги доближи основните ...

Тевдовски: Одлична наплата на приходите и ликвидноста во Буџетот

Во Буџетот на Република Македонија има одлична наплата на приходите, има одлична ликвидност, а настојувањето на Владата е реализација на капиталните расходи. Ова го посочи министерот за финансии Драган Тевдовски ...

Денови на финансиска писменост

Во Скопје денеска ќе почнат Деновите на финансиска писменост на кои посетителите ќе може да се информираат за сите финансиски теми.  На овој тридневен мултимедијален настан ќе присуствуваат претставници од ...

Финансиски олеснувачи ќе им помагаат на фирмите да добијат пари од владините мерки

Финансиски олеснувачи ќе им помагаат на компаниите да подготват квалитетен проект со кој ќе може да конкурираат за добивање неповратни средства со повикот што треба да го објави Фондот за ...

Page 1 of 4 1 2 4

CIVILMEDIA NEWSLETTER