fbpx
Фото: Фејзбук
Фото: Д. Мишев / ЦивилМедиа

Tag: гласање

Притисоци и поткуп во Теарце!

Мониторинг тимовите на ЦИВИЛ – Центар за слобода дојдоа до информации од теренот кои говорат за силен притисок врз гласачите на гласачкото место 2011 во Теарце. Набљудувачите на ЦИВИЛ дојдоа ...

Вработени битолчани присилно ги одзедоа гласачките кутии од скопскиот Правен факултет!

На објавените видео материјали на интернет порталите, кои се однесуваат на тепачката на Правниот факултет „Јустинијан Први“, снимени се две лица кои присилно ги одземаат гласачките кутии. Како што ЦИВИЛ ...

Студентите се изборија за присуство на изборот на нов ректор на УКИМ

Група студенти од повеќе младински организации и од Студентскиот пленум, се изборија за своето барање, четворица студенти да присуствуваат на седницата на Сенатот, на која треба да биде избран новиот ...

Црта: Мирослав Стојановиќ - Шуки

Правилниците на ДИК се можност за враќање на довербата во изборните процеси!

Имајќи ги предвид главните цели кои треба да се постигнат со проверка на податоците за граѓаните, статистички анализи и вкрстени проверки на податоците во Избирачкиот список, цели кои се јасно ...

Page 8 of 8 1 7 8

CIVIL MEDIA NEWSLETTER