Categories

Комисијата за европски прашања и Законодавно-правната комисија пред полноќ ја завршија амандманската расправа за Предлог законот за употреба на јазиците. Во Комисијата за европски прашања не се гласаше за ниту...

Околу 50 проценти од затворениците на ниво на цела држава, повторно не успеале да го остварат своето право на глас во вториот круг од локалните избори, велат од канцеларијата...

Граѓаните кои се запишани во Избирачкиот список, а на кои рокот на важност на документот за лична идентификација им истекува меѓу двата изборни круга на Локалните избори 2017 година,...

Само што започна седницата на ДИК за разгледување на приговорите од подносителите на кандидатските листи, беше дадена пауза. Причина за тоа е што ВМРО-ДПМНЕ повлече три приговори од Државната...

пишува: Сашо Орданоски Денеска би сакал да ја искористам мојава дневна колумна за прашање кое има лична природа, но за кое, се надевам, има и одредени општествени димензии поголеми од...

Државната изборна комисија денеска објави Упатство за гласање, наменето за едукација на граѓанките и граѓаните со право на глас. Упатството е на седум јазици и може да се отвори...

Здружението на граѓани „Нексус – Граѓански концепт“, како дел од проектот „Платформа за стимулирање активна граѓанска партиципација: Информирај се, биди активен, гласај!“ подржан од ЦИВИКА Мобилитас, пласираше веб-апликација jasglasam.mk, на која...