fbpx

Tag: гранични премини

Фото: ЕПА

Финска постави двојна ограда на границата со Русија, сите премини се затворени

Финските власти поставија систем на двојни засилени огради на границата со Русија, покрај која сите гранични премини останаа затворени. „Во моментов граничните премини се затворени. Поставени се бариери и на ...

Свечља: Заеднички гранични премини меѓу Косово и Северна Македонија, само една пасошка контрола

Министерот за внатрешни работи на Косово, Џељаљ Свечља, тврди дека од денеска Косово и Северна Македонија ќе имаат заеднички гранични премини, односно само една пасошка контрола. Свечља на својот фејсбук-профил ...

„Ти си Ром. Бриши!“ – Дискриминација на Ромите на граничните премини

Околу 20.000 Роми беа расно профилирани на граничните премини, и им се ограничувало основното човеково право на слобода на движење, загарантирано во Уставот на Република Македонија. Институтот за европски политики ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER