fbpx
Фото: Кабинет на претседателот на државата Стево Пендаровски

Tag: ИРЛ

Фото/ Зоран Иванов од неговиот Фејсбук профил

Иванов: Судот и пресуди на правдата

ЗОРАН ИВАНОВ Судијката што преку случајот ИРЛ го осуди новинарството всушност го осуди и судот, а судот ја поништи правдата и тоа е тој затворен македонски транзициски криминоген круг во ...

Фото: ИРЛ

ЗНМ, ССНМ и СЕММ: Пресудата против ИРЛ го става приватниот, пред јавниот интерес и интересот на граѓаните

Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ), Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ) и Советот за етика во медиумите (СЕММ) сметаат дека вчерашната судска пресуда против ИРЛ е поткопување ...

Џабир Дерала (фото: Кирил Михаилов)

Истражувачката сторија на ИРЛ е жестока опомена и аларм за институциите, сè друго е помалку важно!

ЏАБИР ДЕРАЛА Истражувачката видео сторија „Убиство во Тетово“ ја изгледав по вториот обид. Првиот обид ми беше неуспешен, се откажав, бидејќи ме потресе самиот почеток и видео инсертите од трагедијата ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER