fbpx
Фото: Влада на РСМ
The Pentagon
Фото: МИА
Фото: МИА
Фото: миа.мк

Tag: ЕБОР

Ковачевски – Рено-Басо: Поддршката од ЕБОР е важна за стратешкиот приоритети и натамошниот развој на државата

Премиерот Димитар Ковачевски и вицепремиерот за европски прашања Бојан Маричиќ денеска во Тирана во рамки на Самитот на лидери на Берлинскиот процес се сретнаа со претседателката на Европската банка за ...

Санфеј: Инфлацијата ќе продолжи да паѓа, да се работи на реформите

Финансиската стабилност на македонската економија е силна и длабоко зајакната во изминатите години. Банките се добро капитализирани, профитабилни, нивото на нефункционални кредити е прилично ниско, така што не сме загрижени ...

Ковачевски: Поддршката на ЕБОР овозможува забрзување на економскиот раст на земјата и создавање поволна клима за странски инвестици

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Димитар Ковачевски, денеска, оствари средба со директорката на Европската банка за обнова и развој за Централна и Источна Европа, Шарлот Руе и шефот ...

ЕБОР ја поддржува првата инвестиција во инфраструктурата за цврст отпад во Северна Македонија

Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) ја поддржува Северна Македонија во модернизација и проширување на системот за управување со цврст отпад. Банката обезбедува 55 милиони евра државен заем со ...

Нуредини: Ќе инвестираме 55 милиони евра во регионални депонии и за инфраструктура

Во вторник ќе потпишеме договор со Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) за 55 милиони евра да инвестираме во регионални депонии и за инфраструктурата што е потребна во нашата ...

Ангеловска Бежоска – Рухе: НБ и натаму е еден од носечките столбови на финансиската и макроекономската стабилност

И покрај силните шокови со кои се соочи нашата економија, како и глобалната економија, стабилноста беше зачувана. Централната банка и натаму е еден од носечките столбови на финансиската и макроекономската ...

Тркалезна маса и презентација на Програмата за поддршка на конкурентноста на малите и средните претпријатија

Тркалезна маса за Програмата за поддршка на конкурентноста на малите и средните претпријатија (МСП) во Северна Македонија денеска ќе се одржи во Скопје во организација на Европска банка за обнова ...

Page 1 of 2 1 2

CIVIL MEDIA NEWSLETTER