fbpx
Фото: Укринформ
Фото: Влада на Република Северна Македонија
Фото: ОЦ Медиа
Гордана Силјановска Давкова / Социјални мрежи

Tag: Јованка Тренчевска

Тренчевска: Ветувањето на ВМРО-ДПМНЕ за пензиите ќе го дестабилизира пензискиот систем

ВМРО-ДПМНЕ да не користи популизам кога е во прашање зголемувањето на пензиите, бидејќи нивното ветување ќе го дестабилизира пензискиот систем, порача денеска дополнителната заменичка министерка за труд и социјална политика ...

Тренчевска: Преку силно застапување за подобар пристап до информации до поголема родова еднаквост и телесна автономија

Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска како предводник на делегацијата на Република Северна Македонија во Женева, денес се обрати на Регионалната конференција „Население и развој: Гарантирање  на права и ...

Тренчевска: Со навремено изрекување на мерки ќе го превенираме фемицидот како најтежок акт на насилство врз жените

Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска денеска се обрати на конференцијата „Фемицид во Северна Македонија и Западниот Балкан – Меѓународни стандарди и практика на судовите – презентација на ...

Јованка Тренчевска, министерка за труд и социјална политика(фото: МИА)

Тренчевска: Законот за родова еднаквост не е исто што и Законот за матична евиденција, секој има право на протест

„Законот за родова еднаквост не е исто што и Законот за матична евиденција. Законот за матична евиденција го третира родовиот идентитет, односно можноста на трансродово лице да може да ја ...

Фото: ЦивилМедиа

Тренчевска: Елиминирање на говорот на омраза и дискриминацијата се клучни во остварувањето на човековите права

Министерката за труд и социјална политика Јованка Тренчевска учествува на меѓународната конференција „Човековите права во рамките на заштитата од дискриминација“, во Црна Гора. Конференцијата ја отвори министерот за човекови и ...

Фото: Влада.мк

Тренчевска: Продолжуваме да вложуваме во политики и мерки кои го унапредуваат животот на ромската заедница

По повод одбележување на Меѓународниот ден 8 април, денеска во Владата на Република Северна Македонија се одржа настан каде што покрај претставниците на Владата, присуствуваа и пратеници, амбасадори, претставници од ...

Тренчевска: Зголемување на пензиите, но и на активното стареење како пакет на грижа кој започнува сега и овде

Како дел од кампањата „Силна и Храбра“ на Министерството за труд и социјална политика, која во фокус ги благосостојбата, менталното здравје и економско зајакнување и благосостојба на жените, денеска се ...

Тренчевска: Целта е Законот за работни односи да го донесеме во втората половина од 2023 година

Во Охрид денеска се оддржа десеттата јавна расправа за новиот предлог закон за работни односи на која претставниците на министерството за труд и социјална политика, ги презентираа новитетите на новото ...

Тренчевска: Финансиската поддршка е добредојдена во семејствата на ранливите категории граѓани

Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска денеска во Струмица посети две семејства корисници на финансиска поддршка согласно Законот за финансиска поддршка на социјално ранливи категории на граѓани за ...

Тренчевска: Средбите со младите секогаш водат до плодни дискусии и прогресивни идеи

Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска денеска заедно со претставници од Швајцарска Амбасада, УНФПА, бизнис секторот и Академијата се сретнаа со студенти од Универзитетот Св. Кирил и Методиј. ...

Page 1 of 2 1 2

CIVIL MEDIA NEWSLETTER