fbpx
Фото: МИА
Алексеј Навални. Фото: Скриншот
Проф. д-р Ратко Дуев, декан на Филозовски факултет при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“, Скопје (фото А. Мехмети/ЦИВИЛ)

Tag: Јованка Тренчевска

Фото/ Влада на Р.С. Македонија

Тренчевска: Во март се очекува ново зголемување на минималната плата

Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска на дводневната конференција „Година на нови можности“ на панел сесијата „Социјални и здравствени политики во време на криза“ се осврна на антикризните ...

Фото/ од фејсбук профилот на министерката за труд и социјална политика Јованка Тренчевска

Тренчевска: Постојан раст на минималната плата и мерки за активирање на невработените лица

Растот на минималната плата, програмите и мерките насочени за спречување на одливот на работници во странство, капиталните инвестиции и вработувањата во детските градинки се темите за кои синоќа се осврна ...

Тренчевска: Преку соработка со граѓанскиот сектор до соодветни социјални услуги за граѓаните

Министерката за труд и социјална политика Јованка Тренчевска денеска го посети долгогодишните партнери на министерството во борбата против трговијата со луѓе Здружението за акција против насилство и трговија со луѓе ...

Тренчевска на бадникова трпеза со децата од домовите на „25 мај“ и корисниците на Заводот за рехабилитација-Топанско поле

Министерката Јованка Тренчевска денеска ги посети децата од групните домови при ЈУ „25 мај“ и корисниците од ЈУ Завод за рехабилитација на деца и младинци – Топанско поле. Таа и ...

Page 2 of 2 1 2

CIVIL MEDIA NEWSLETTER