fbpx
Одбележување на Денот на независноста на Украина во Скопје, 24 август 2023 (фото ЦИВИЛ)
Александар Даштевски, ДИК (фото: МИА)

Tag: екологија

Исаков: Зеленилото со зборови не никнува

Неодамна екипата на ЦИВИЛ Медиа разговараше со чичко Ратко Исаков, чиј пречек беше повеќе од гостопримлив. Со него зборувавме за патриотизмот и национализмот, но неизоставно беше да позборуваме малку и ...

Георгиевска: Не смееме да се откажеме од борбата за чист воздух

Граѓанската коалиција о2, формирана од повеќе граѓански здруженија и иницијативи, повеќе од година дена, еколошките проблеми се обидува да ги решава по институционален пат. https://www.youtube.com/watch?v=xUlxeVVokFY ЦИВИЛ Медиа разговараше со Невена ...

Последиците од глобалното затоплување веќе не се приказни од иднината

Глобалното затоплување предизвикува климатски промени, односно постепено затоплување на целата наша планета. Сетоа тоа предизвикува промена на распоредот на дождовите, намалена снежна покривка на северната полутопка, промена на нивото на ...

Советот на Кавадарци против нова загадувачка индустрија

Советот на општина Кавадарци гласаше против барањето од позната кавадаречка компанија, за преформулирање од Г-2 во Г-1 индустрија. Мнозинството советници одлуката ја донесе на седницата што се одржа вчера попладне. ...

Макрадули: Поефективно да работиме во иднина и да ја заштитиме природата

Согласно европските политики да ја зголемиме регионалната соработка од аспект на заштитените подрачја, заштитата на биодиверзитетот со едно транспонирање со националните стратегии во регионални стратегии, со едно скалирање на нашите ...

Макрадули: Поефективно да работиме во иднина и да ја заштитиме природата

Согласно европските политики да ја зголемиме регионалната соработка од аспект на заштитените подрачја, заштитата на биодиверзитетот со едно транспонирање со националните стратегии во регионални стратегии, со едно скалирање на нашите ...

Page 2 of 8 1 2 3 8

CIVIL MEDIA NEWSLETTER