fbpx
ПРетседателот Стево Пендаровски, извор: Твитер профил на Пендаровски

Tag: екологија

Стопанска комора: Трите хидроелектрани на Маркова Река воопшто не се дел од ГОИЕ

Групацијата за обновливи извори на енергија (ГОИЕ) при Стопанската комора информира дека трите хидроелектрани на Маркова Река воопшто не се дел од Групацијата, во реакција на објавите на здружението Еко-свест ...

Еко-свест: Со изградба на мали хидроцентрали затрупана Маркова Река, да се одземе концесијата и да се поправи состојбата

И покрај сите апели, барања и предупредувања од граѓанските организации да се почитуваат мерките за заштита на животната средина, Маркова Река деновиве ја затекнавме комплетно затрупана со камења, карпи и ...

Депонија на излезот од Јегуновце

Дива депонија со градежен шут на излезот од Јегуновце, регистрираше екипата на ЦИВИЛ, при враќањето од турнејата низ Полошкиот регион, на 23 јули 2019 година. На фотографиите и снимката се ...

Исаков: Зеленилото со зборови не никнува

Неодамна екипата на ЦИВИЛ Медиа разговараше со чичко Ратко Исаков, чиј пречек беше повеќе од гостопримлив. Со него зборувавме за патриотизмот и национализмот, но неизоставно беше да позборуваме малку и ...

Георгиевска: Не смееме да се откажеме од борбата за чист воздух

Граѓанската коалиција о2, формирана од повеќе граѓански здруженија и иницијативи, повеќе од година дена, еколошките проблеми се обидува да ги решава по институционален пат. https://www.youtube.com/watch?v=xUlxeVVokFY ЦИВИЛ Медиа разговараше со Невена ...

Page 1 of 8 1 2 8

CIVILMEDIA NEWSLETTER