fbpx
Фото: МИА архива
Володимир Зеленски, Харкив, Украина, 24 мај 2024 година
Фото/ Wikimedia commons

Tag: кредити

Граѓаните должат 230 милијарди денари во банките, а колкави се нивните профити за 2022?

Минатогодишниот чист банкарски профит, по оданочување, е 157,3 милиони евра, покажуваат податоците од Народната банка. Ако се споредат податоците со 2021 година која ја  завршија со профит од 148,8 милиони ...

Не е обезбедено рационално и ефикасно користење на водите за наводнување, констатирал Државниот завод за ревизија

Државниот завод за ревизија изврши ревизија на успешност на тема „Користење на водите за наводнување“, согласно неговата годишна програма за работа за 2022 година, со цел да се даде одговор ...

Врховниот суд на Хрватска донесе конечна одлука: 55.000 семејства имаат право на обештетување

Врховниот суд на Хрватска пресуди за случајот со швајцарскиот франк. Право на отштета имаат граѓаните кои кредитите од швајцарски франци ги претвориле во евра, одлучи судот. Тоа е една од ...

Измамени битолчани со брзи кредити, лажни наградни игри и писма за наследства

Секторот за внатрешни работи Битола информира дека зачестиле пријави од граѓани кои се измамени со злоупотреба на личните податоци, односно подигнување на брзи кредити во име на трето лице, за ...

Каде води сето ова?

Системот ги казнува грешките, но не ги наградува успесите. Другар ми Нено се врати да живее во Скопје. Нено повеќе од десет години живееше во Белград. Таму работеше во продавница ...

Зголемена побарувачката за кредити

Побарувачката на кредити од претпријатијата во последниот квартал од 2017 година во банките била со посилна динамика во однос на претходниот период, а банките очекуваат и во наредните три месеци ...

Добро утро со Орданоски

Укинати банкарските провизии за кредити

пишува: Сашо Орданоски Веста од насловот е точна, но се однесува на Србија. Како што пренесува информативната агенција Танјуг, Апелацискиот суд во Белград деновиве донел правосилна одлука, без право на натамошни ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER