fbpx
Фото/ Wikimedia commons
Вештачка интелигенција (фото извор: Wikimedia Commons)

Tag: „Македонската зелена агенда: Реалност или тешко остварлива цел?“

Трпевски: Кај нас, една од темелните вредности на нашиот уставен поредок, меѓу другото, е и хуманизација на просторот и заштитата на животната  средина

За тоа колку всушност е реална зелената агенда на Северна Македонија, дали се поседува институционално и системско знаење што претставува Зелената агенда, кои се перспективите, а кои предизвиците во нејзино ...

Мехмети: За жал, наместо да напредуваме, ние одиме назад, министерството за животна средина за 2023 година го има најмалиот буџет

За жал, наместо да напредуваме, ние одиме назад. Од тоа што знаеме, министерството за животна средина, во буџетот за 2023 година го има најмалиот буџет, со 0, 7 отсто, каде ...

Дерала: Зелената агенда е и фактор на стабилност, и фактор на безбедност на една држава, а во случајов, и на целата Европска унија

На панелот на Зелен ЦИВИЛ (организациска единица на ЦИВИЛ) на тема „Македонската зелена агенда: Реалност или тешко остварлива цел?“претседателот на Цивил, Џабир Дерала во одговор на прашањето дали македонската зелена ...

Кулебанова: Ние како држава сме зелена држава, треба да работиме на одржување на она што веќе го имаме

Како зелена економија, тоа е еден многу чест израз којшто веќе е сеопфатен во сите излагања на политичките партии, општеството, граѓаните, меѓутоа, за да разбереме каде сме ние како општество, ...

Поповски: Зелената агенда не е само екологија, туку е развојна политика

За тоа колку всушност е реална зелената агенда на Северна Македонија, дали се поседува институционално и системско знаење што претставува Зелената агенда, кои се перспективите, а кои предизвиците во нејзино ...

Морачанин: Зелената агенда нема друга алтернатива и замена, тоа е патот кон кој мора да се движиме

„Македонската зелена агенда: Реалност или тешко остварлива цел?“, е тема на денешниот панел во организација на Зелен Цивил. За тоа колку всушност е реална зелената агенда на Северна Македонија, дали ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER