fbpx
Фото: Ројтерс
Фото: Ројтерс

Tag: медицински сестри

Штрајковите во Велика Британија ќе се интензивираат, наставниците се подготвуваат да прекинат со работа

Штрајковите во Велика Британија ќе се интензивираат, бидејќи наставниците се подготвуваат да прекинат со работа, пишува „Сандеј тајмс“, а медицинските сестри предупредуваат дека би можеле во феруари да штрајкуваат во ...

На Германија и недостигаат 17.000 медицински сестри и техничари, засилуваат „увоз“

Новиот германски министер за здравство Јенс Шпан сака драстично намалениот број медицински сестри и техничари во државата да го зголеми со засилен „увоз“ од држави од ЕУ, објави Рајнише пост. ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER