fbpx
Gaza war (Image by hosny salah from Pixabay)
Фото: Влада на РСМ
The Pentagon

Tag: Меџити

ФОТО: Миа

Меџити: Наскоро тендер за новата клиничка болница во Штип, кривична пријава за грчката фирма што досега го градеше објектот

Нова тендерска постапка за доизградба на Клиничката болница во Штип ќе биде објавена наскоро, а средствата за негово комплетирање ќе бидат обезбедени од државниот буџет. Веќе е покрената кривична постапка ...

ФОТО: Миа

Меџити: Поддржувам протести, но случајот со Клиниката за онкологија се злоупотребува

Луѓето да протестираат, тоа е загарантирано со Уставот на Република Северна Македонија. Јас лично како човек и како министер, мислам дека тоа е најдемократски чин и секој има право да ...

Меџити: Очекувам истрагата за онкологија да заврши во најкраток можен рок

Министерот за здравство Фатмир Меџити очекува истрагата за Клиниката за онкологија да заврши во најкраток можен рок. Смета дека пациентите така ќе си ја вратат довербата и кон лекарите и ...

Меџити: Над илјада рецепти за хронична терапија за еден ден препишале матичните со новата реформа во ПЗЗ

Над илјада рецепти за хронична терапија за еден ден препишале матичните лекари со новата реформа во ПЗЗ, информираше денеска министерот за здравство Фатмир Меџити. Министерот Меџити денеска ја посети поликлиниката ...

Меџити-Љашко: Северна Македонија понуди помош и поддршка за заштита на цивилното население во Украина

Министерот за здравство Фатмир Меџити оствари видео разговор со министерот за здравство на Украина Виктор Љашко. -Украинскиот министер изрази благодарност до Владата на Северна Македонија и до Министерството за здравство, ...

Испразнети работни места во здравство ќе се надополнуваат без согласност од Министерството за финансии, најави Меџити

Испразнети работни места во здравство ќе се надополнуваат без согласност од Министерството за финансии, најави министерот за здравство Фатмир Меџити на денешната прес-конференција. – Не ми беше јасно зошто секогаш ...

Формирана стручна комисија што го утврдува предлогот на листата со лекови на товар на Фондот

Донесен е новиот Правилник за ставање лекови на позитивна листа, кој се базира на европските пракси во оваа област вклучувајќи ги тука и посебните договори што ќе овозможат достапност на ...

Меџити: Спасивме четири животи и испишавме историја во македонското здравство

Министерот за здравство Фатмир Меџити денеска ја посети Клиниката за државна кардиохирургија каде е хоспитализиран пациентот кој пред пет дена доби нова шанса за живот по извршената трансплантација на срце. ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER