Categories

„Ударната тупаница на меѓународната заедница … тоа е невладината организација ЦИВИЛ и Џабир Дерала … главниот играч на меѓународната заедница … главниот оперативец … за реализација на сите проекти...

пишува: Сашо Орданоски Денеска би сакал да ја искористам мојава дневна колумна за прашање кое има лична природа, но за кое, се надевам, има и одредени општествени димензии поголеми од...

Продолжува црната кампања на самопрогласените бранители и заложници за „заедничка Македонија“, а ниту една институција сé уште не реагира по повод ниеден од овие случаи на ширење омраза и...

Февруари 2017, Македонија сцена прва: два милиона народ (или тоа што остана од нив) заробени во рацете на партија пред распаѓање, Миленко и Владо во првите борбени редови. Вака,...

Здружението на новинари на Македонија со став дека „обвинителот Шаќири си поигрува мајтап со правниот поредок на земјата… Станува јасно дека смртните закани кон новинарите се порачани од врвот...