fbpx
Мировен самит за Украина, Швајцарија, 15 јуни 2024
Претседателката на Швајцарија, Виола Амхерд и претседателот на Украина, Володимир Зеленски, на отворањето на мировната конференција, 15 јуни 2024
Фото: Укринформ

Tag: Министерство за образование

Војо Маневски

Учење, научување, а знаење?

пишува: ВОЈО МАНЕВСКИ Севкупните реформи во образовниот процес треба да резултираат со изградба на самосвесни членови на општествената заедница што ги препознаваат главните прогресивни текови кај нас и во светот ...

Дескоска очекува за две недели да биде соопштен составот на реконструираната Влада

Министерката за образование Рената Дескоска денеска изјави дека очекува за две недели да бидат познати решенијата во однос на реконструкцијата на Владата што ја најави премиерот Зоран Заев. Таа се ...

По 15 минути одмор на секој наставен час

Еден од клучните промени за новите наставни програми и планови за првото одделение, според Министерството за образование, предвидува на секој час од 40 минути, да има 15 минути одмор за децата, намалување ...

Дескоска: Интензивни подготовки пред стартот на учебната година

Нови вработувања, апликација за пријавување на грешки и проблеми во учебниците, персонални асистенти за учениците со посебни потреби и увид во училиштата и училишните домови се дел од активностите на ...

Системот ја призна грешката

Наставникот по македонски јазик, Владо Димовски, граѓански активист, учесник во Шарената револуција и генерален секретар на невладината организација „Центар за меѓуетничка толеранција“, кој доби отказ од политички причини од в.д. ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER