fbpx
Илустрација подготвена со AI gencraft
Фото: Скриншот
Судењето на германскиот државјанин Рико Кригер, кој беше осуден на смрт во Белорусија. Фото: Редит
Фото: Скриншот

Tag: МТСП

Тренчевска: Она што за лицата со попреченост пред 2019 година не беше замисливо, денес е реалност

Дополнителната заменичка министерка за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска ги посети малите групни домови на „Порака – Неготино“ во Волково, Општина Ѓорче Петров. Процесот на живеење со поддршка (деинституционализација) ...

Фото: МТСП

Тренчевска: Продолжуваме со соработката со општините во делот на детската заштита

Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска денеска на состанок со градоначалниците го најави повикот за аплицирање за грант за креирање дополнителни места во предучилишните установи преку адаптации на ...

МТСП за денеска најави вонреден инспекциски надзор над работата и стручниот кадар за случајот со градинката во Шуто Оризари

Во текот на денот ќе биде извршен вонреден инспекциски надзор над работата  на установата и стручниот кадар, од страна на инспектори за заштита на децата, велат од Министерството за труд ...

Тренчевска: Ранливите категории на граѓани остануваат во фокусот на работата на Министерството, се грижиме за сите

Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска во утринската програма на МРТВ 1, зборуваше за неколку актуелни теми кои се во надлежност на Министерството за труд и социјална политика. ...

Министерски состанок за интегрирањето на Ромите во рамки на процесот на проширување на ЕУ

Министерство за труд и социјална политика денеска е домаќин на годишен министерски состанок, четврти по усвојувањето на Декларацијата на партнерите од Западен Балкан за интеграција на Ромите во рамките на ...

Одржана првата конститутивна седница на работната група, ќе се носат социјални мерки и измени или нов закон за минималната пензија

Работната група за разгледување на предлози за прашањето за најниската пензија во Република Северна Македонија,  и пакет мерки за помош и поддршка на пензионерите денес ја одржа првата конститутивна седница. ...

МТСП: Пензиите продолжуваат да се исплаќаат на почетокот на месецот, се враќа редовниот начинот на исплата како пред пандемијата

Министерство за труд и социјална политика ги известува пензионерите дека пензиите ќе продолжат да се исплаќаат редовно. Министерството известува дека со исплатата на пензијата за месец август се враќа редовниот ...

Тренчевска за КТВ: Работиме на палета од социјални мерки кои директно ќе влијаат на квалитетот на живот на пензионерите

Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска во нејзиното гостување на КТВ Кавадарци зборуваше за задачите на Работната група која беше формирана на последната седница на Влада и за барањата ...

МТСП: Пензискиот фонд е стабилен, редовната непречена исплата на пензиите го потврдува тоа

Го демантираме и го отфрламе тврдењата дека Фондот за пензиско и инвалидско осигурување е во криза и државата доцни со исплатите кон банките, соопштуваат од Министерството за труд и социјална ...

Page 1 of 13 1 2 13

CIVIL MEDIA NEWSLETTER