fbpx

Tag: МТСП

Општина Дебар доби 16 милиони денари за доизградба и опремување на анекс објектот на градинката „Брешиа“

Општина Дебар од Министерството за труд и социјална политика доби 16 милиони денари за доизградба и опремување на анекс објектот на детската градинка „Брешиа“. -Уште една капитална инвестиција за нашата ...

Тренчевска: Прашањата со сидикатите се решаваат само преку дијалог

Министерката за труд и социјална политика Јованка Тренчевска денеска се сретна со претседателот на Синдикатот на УПОЗ Трпе Дејановски, како и со дел од вработените во Центрите за социјална работа. ...

Фото: ЦивилМедиа

Тренчевска: Елиминирање на говорот на омраза и дискриминацијата се клучни во остварувањето на човековите права

Министерката за труд и социјална политика Јованка Тренчевска учествува на меѓународната конференција „Човековите права во рамките на заштитата од дискриминација“, во Црна Гора. Конференцијата ја отвори министерот за човекови и ...

Фото:Влада.мк

Тренчевска: Усогласувањето на националното законодавство е важно за понатамошно втемелување на принципите на еднаквост и недискриминација во општеството

Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска заедно со амбасадорот на Делегацијата на Европската Унија во Република Северна Македонија, Дејвид Гир и Народниот правобранител, Насер Зибери присуствуваа на завршниот ...

Фото: МТСП

Тренчевска: Северна Македонија е пример во регионот во однос на борбата со трговија со луѓе

Министерката за труд и социјална политика Јованка Тренчевска денеска се сретна со новоизбраната генерална директорка на Меѓународната организација за миграција (ИОМ) Ејми Е. Поуп, која е првата жена директорка на ...

МТСП (фото: А. Ангеловски/ЦИВИЛ)

МТСП за ЦИВИЛ: Насилството врз децата остава последици за цел живот, имаме координиран пристап за заштита на децата жртви

Министерството за труд и социјална политика и Националното координативно тело за заштита на деца од злоупотреба и занемарување во соработка со канцеларијата на УНИЦЕФ во Скопје се заложи за сеопфатен ...

Конференција за Предизвиците со кои се соочуваат жените и девојчињата во регионот на патот кон ЕУ

Денеска во 11 часот ќе започне дводневната регионална конференција – Предизвици со кои се соочуваат жените и девојчињата во регионот на патот кон ЕУ „Гласно и храбро ги поместуваме границите“ ...

Тренчевска: Не може да правиме инклузија на Ромите со гетоизирање во одредена населба

„Многу е важно прашањето на домувањето на ромската етничка заедница, не треба да ги гетоизираме. https://youtu.be/xMAWEhNikb8 Не можеме да правиме инклузија со гетоизирање во одредена населба, туку напротив, домувањето да ...

Тренчевска: Родовата еднаквост значи овозможување еднакви права и можности за жените и мажите, еднаков пристап до сите ресурси во општеството, и еднаков бенефит од тие ресурси

Со министерката за труд и социјални политики разговаравме за стратегиите, политиките и практиките  што ги  спроведува МТСП во контекст на унапредувањето и промовирањето на меѓуетнички и верски односи и промоција ...

Page 2 of 12 1 2 3 12

CIVIL MEDIA NEWSLETTER