fbpx
Фото: Укринформ
Фото: Фејсбук СДП

Tag: Музеј на албанската азбука

Музеј на албанската азбука: Институција заглавена меѓу омразата и негрижата!

Националната установа „Музеј на албанската азбука“ во Битола, од нејзиното отворање, во ноември 2012 година, е постојана цел на напади и обиди за негово демолирање и вандализирање. Но, предизвиците поврзани ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER