fbpx

Tag: награди

Граѓанското новинарство и придонесот кон одговорни и транспарентни политички процеси

ЦИВИЛ доделува веќе три години награди за најуспешните во граѓанското новинарство во рамки на проектот Граѓански објектив. https://www.youtube.com/watch?v=D_KNhOnfHoc&feature=youtu.be „Се работи за прилози на граѓански новинарки и новинари од целата земја ...

ЦИВИЛ додели награди за најдобрите стории на граѓанските новинар(к)и

ЦИВИЛ – Центар за слобода денеска ги додели наградите за најуспешните стории на граѓански новинарки и новинари за изминатите два месеци. На почетокот на церемонијата на доделувањето на наградите, Џабир Дерала, ...

Продолжува доделувањето на стипендии и менторската поддршка за учениците Роми

Ромскиот едукативен фонд (РЕФ) од Будимпешта и Министерството за образование и наука ќе продолжат да обезбедуваат финансиска стимулација и менторска поддршка за учениците од ромската етничка заедница во Република Македонија. ...

„Празник на липите“ во ДПМ и врачување на наградите „Книжевен жезол“

Друштвото на писателите на Македонија денеска ќе ја организира традиционалната манифестација „Празник на липите“ на која ќе бидат врачени наградите „Книжевен жезол“ кои македонската писателска асоцијација ги доделува за исклучителен ...

Награди за најдобрите проекти од повикот „Предизвик за млади истражувачи“

Фондот за иновации и технолошки развој (ФИТР) денеска ќе додели награди на училиштата кои имаа најуспешен истражувачки проект во рамки на јавниот повик „Предизвик за млади истражувачи“  кој беше отворен ...

Доделување на наградите од конкурсот „Изрази се преку медиумите“

Високата школа за новинарство и за односи со јавноста во партнерство со Институтот за различности од Лондон и дневниот весник „Нова Македонија“ денеска ќе ги прогласи најдобрите медиумски производи испратени ...

Page 1 of 8 1 2 8

CIVILMEDIA NEWSLETTER