Tag: Најроби

Терористички напад во Најроби

Хотелски комплекс во Најроби е мета на исламистички напад. Кенискиот претседател Ухуру Кенијата изутринава изјави дека истрагата е сеуште во тек, а вкупниот број на жртви е 14 меѓу кои ...

Currently Playing