Categories

КЕНИЈА Терористички напад во Најроби

Хотелски комплекс во Најроби е мета на исламистички напад.

Кенискиот претседател Ухуру Кенијата изутринава изјави дека истрагата е сеуште во тек, а вкупниот број на жртви е 14 меѓу кои има и странци.

Одговорноста за нападот ја презеде терористичката група Ал Шабаб.

Print Friendly, PDF & Email