fbpx
Фото: МИА
Алексеј Навални. Фото: Скриншот
Проф. д-р Ратко Дуев, декан на Филозовски факултет при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“, Скопје (фото А. Мехмети/ЦИВИЛ)

Tag: насилен екстремизам

Меморандум за соработка во превенција од насилен екстремизам меѓу ЦИВИЛ и Општина Велес

ЦИВИЛ – Центар за слобода и Општина Велес денеска потпишаа Меморандум за соработка во спречување, односно превенција од насилниот екстремизам. https://www.youtube.com/watch?v=YGLKj9sgoI4&feature=youtu.be Градоначалникот на Велес, Аце Коцевски, изјави дека ова е ...

ЦИВИЛ и локалните заедници во борба против насилниот екстремизам

Проектот „Заедниците против насилниот екстремизам“ што ЦИВИЛ го спроведува со поддршка од Амбасадата на САД во Скопје, цели кон воведување конкретни и ефикасни мултидисциплинарни пристапи, придонес кон мобилизација, образование и зајакнување на ...

Радикализмот се интезивира во Македонија, ЦИВИЛ и МВР во акција!

Претставници на невладината организација ЦИВИЛ - Центар за слобода остварија работна средба со министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски и националниот кооридинатор за борба против насилниот екстремизам и тероризам, Борче Петровски, на ...

Силни семејства, заедници и држава за надминување на насилниот екстремизам и тероризам

Владата на 57 седница во март месец ја усвои Националната стратегија за спречување на насилен екстремизам 2018-2022 и Националната стратегија за борба против тероризам 2018-2022. Овие документи Владата ги изработи ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER