fbpx
Фото: Укринформ
Фото: Фејсбук СДП

Tag: население

Фото: Укринформ

Украина ја оттурна Русија на 3-8 километри од главната река во регионот Херсон, рускиот непријател нема капацитет за какви било напади во моментот

Украинските трупи ги оттурнаа напаѓачите три до осум километри од Днипро на левиот брег во регионот ерсон, така што рускиот минофрлачки оган повеќе не е закана за населбите на десниот ...

Тренчевска: Преку силно застапување за подобар пристап до информации до поголема родова еднаквост и телесна автономија

Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска како предводник на делегацијата на Република Северна Македонија во Женева, денес се обрати на Регионалната конференција „Население и развој: Гарантирање  на права и ...

Се ситни бројот на македонски ученици во Долна Горица, Албанија

Се ситни бројот на македонски ученици во училиштето во Долна Горица, општина Пустец од Албанија, во кое учат деца од четири села. Ова го раскажува директорката Крисанда Јанкула. Шеесетгодишната Јанкула ...

Се шири пожар во централна Калифорнија, наложена евакуација

Шумски пожар се шири во руралните делови на централна Калифорнија, чии размери се зголемија трипати поради ветрот. Властите наложија задолжителна евакуација, бидејќи се загрозени околу стотина куќи.  Огнената стихија, која ...

Светски ден на населението, а Македонија неизброена!

Денеска е Светскиот ден на населението. Граѓанските здруженија во светот, на 11 Јули одржуваат меѓународна кампања за подигање на свеста за проблемите со глобализацијата и зголемувањето на светската популација. Но, ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER