Categories

Мисијата на ОБСЕ во Скопје, имплементира кампања за подигање на свеста на тема „Поттикнување на граѓанското учество преку серија регионални дебати и форуми“. Целта на оваа кампања е иницирање...

Генералниот секретар на ОБСЕ Томас Гремингер денеска ја продолжува посетата на Македонија. Гремингер ќе има средби со министерот за надворешни работи Никола Димитров и со претседателот на Собранието Талат...

Опозициските партии во Србија денеска до претседателката на Парламентот, Маја Гојковиќ поднесоа барање да се покани набљудувачка мисија на Организацијата за безбедност и соработка на Европа (ОБСЕ) на изборите за...

Насилството и заканите врз новинарите се зголемуваат во поголемите делови на регионот на ОБСЕ, изјави претставникот на ОБСЕ за слобода на медиумите Харлем Дезир во својот извештај пред Постојаниот...

Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски вчера имаше средба со претставникот за слобода на медиумите на ОБСЕ Арлем Дезир, на која било истакнато дека медиумите се меѓу најважните столбови...

Првиот македонско-албански и албанско-македонски речник за деца денеска беше презентиран пред учениците во ОУ “Братство” во Карпош. На почетокот на настанот се обрати високиот комесар за национални малцинства на...

Мисијата на ОБСЕ во Косово организира панел-дискусија со новинари и со претставници на органите за спроведување на законот и обвинителството, по повод Меѓународниот ден за ставање на крај на...

За МВР врвен приоритет е изборите да бидат фер и демократски. Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски тврди дека полицијата е подготвена да овозможи избори без инциденти. Повеќе од...