fbpx
Џабир Дерала

Tag: плати

Антикорупцијата и животот

Само за патни трошоци, пет од седумте членови на Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК), потрошиле 2.319.031 денари во 2013 година. Прегледот на патните трошоци во останатите години е ...

Вработени во државна институција пет месеци без раководство и без плати

Вработените од Државната комисија за одлучување во втор степен во областа на инспекцискиот надзор и прекршочната постапка информираат за состојбата во која се наоѓаат со разрешувањето на Претседателот и членовите ...

Трошоците на живот во јуни повисоки од лани за 1,4 отсто, а цените на мало за 2,8 проценти

Трошоците на живот во јуни се непроменети во споредба со претходниот месец, а во однос на јуни лани бележат раст од 1,4 проценти, објави Државниот завод за статистика. Според објавените ...

Груевски имал 91 советник и соработници кои годишно чинеле 1,73 милиони евра

Поранешниот претседател на Владата на Република Македонија Никола ГруеВски имал 91 советник и надворешни соработници за кои годишно биле издвојувани 1,73 милиони евра, објави денеска владината прес-служба. - Владата на ...

Работничките од МГИ си ги бараат платите

Кога ќе ги добијат заостанатите плати за март и април што ги заработиле прекувремено, прашаа денеска јавно поранешните работнички во конфекцијата „Маседониа гармент индустри“ (МГИ) на мирниот собир пред фабриката во ...

Колективниот договор на вработените во културата пред финализирање

Министерството за култура информира дека нацрт колективниот договор за вработените во културата е подготвен, во консултации со претставници на синдикатите и на установите во културата, и целиот процес се очекува ...

Page 1 of 3 1 2 3

CIVILMEDIA NEWSLETTER