fbpx
by Balkan Green Energy News
Саломе Зурабишвили
Фото: president.gov.ua
Фото: Engin Akyurt/Pixabay

Tag: плати

И новинарите и железничарите продолжуваат со протестите!

Седми ден новинарите и медиумските работници на „Утрински весник“, „Вест“ и „Дневник“ штрајкуваат за неисплатените јануарски плати. Со испишани пароли и свирчиња, тие бараат од менаџментот на Медиа Принт Македонија ...

„Бриф за политики“: Родов јаз во платите

„Намалувањето на родовиот јаз во платите на макроекономско ниво, може да придонесе за поголем економски раст. Еднаквост на пазарот на труд може да ја поттикне мотивираноста, охрабреноста и вклучувањето на ...

Спировска: Поскапувањето на билетите е непромислена одлука која ќе ја избрка публиката!

Со Одлука за утврдување на цената на билетите, донесена во ноември минатата година, согласно одредбите на член 21, точка 6 од Статутот на Управниот одбор на НУ „Театар за деца ...

Page 9 of 9 1 8 9

CIVIL MEDIA NEWSLETTER