fbpx
Фото: Укринформ
Фото: Фејсбук СДП

Tag: Ристо Пенов

Пенов: Како граѓани не го гледаме бенефитот од новиот модел за автопатишта кој успеа на Балканот, самиот Бехтел е гаранција дека нема корупција

Министерот за локална самоуправа, Ристо Пенов денеска, во гостувањето во емисијата „Утрински печат“, го коментираше договорот со американско-турскиот конзорциум Бехтел и Енка за изградбата на Коридорите 8 и 10Д. Според ...

Фото: миа.мк

Пенов: Не сме задоволни од ангажманот на општините во прибирањето на сопствените средства

Министерот за локална самоуправа Ристо Пенов денеска од Струга порача дека не се задоволни од ангажманот на самите општини во прибирањето на сопствените средства, укажувајќи дека иако Владата го зголемила ...

Пенов за Фронтлајн: Општините ја доживуваат децентрализацијата по системот „дајте ни повеќе пари“, а дел уште не вовеле данок на имот

Министерот за локална самоуправа, Ристо Пенов очекува позитивна промена во 2023 година во исполнувањето на капиталните инвестиции на општините. тој во интервју за „Фронтлајн“ вели дека енергетската криза го намалува ...

(ВИДЕО) Интервју со Пенов: Општините останаа без капитални инвестиции и ги зголемуваат долговите

Министерот за Локална самоуправа Ристо Пенов сублимирајќи ги ефектите во работата на општините во 2022 година, во интервју за Фронтлајн, констатира дека изминатата година немало капитални инвестиции во општините и ...

Пенов: Регионалната политика на ЕУ е шанса за развојот на општините и на планските региони

Министерството за локална самоуправа преку политиката за рамномерен регионален развој преку две посебни мерки за стимулирање, реализираше 47 проекти за развој на селата и 23 проекти за развој на подрачја ...

Пенов: Оптимист сум за уставните измени

Оптимист сум за уставните измени, кажа министерот за локална самоуправа Ристо Пенов во гостувањето во „Вин-вин“. -Штајнмајер кажа „исчекорете, не блокирајте, направете нешто, ние ќе ве поддржиме“, но опозицијата не ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER