fbpx
Фото/ Wikimedia commons
Вештачка интелигенција (фото извор: Wikimedia Commons)
Анџела Агелер

Tag: Роми

Ромите од „Три багреми“ – жртви на изборни манипулации

Жители од ромската населба „Три багреми“ во Прилеп реагираат и се жалат дека владејачката партија ВМРО-ДПМНЕ ги користи нивните гласови само за избори, неисполнувајќи ги ветувањата за подобрување на условите ...

За мајмуните и за луѓето…

Дали за скопските власти животот и комфорот на едно шимпанзо, навистина вреди повеќе од опстанокот на стотици Роми!? Стотина Роми, меѓу кои десетина дечиња, останаа на улица откако Град Скопје ...

Ромите сакаат канцеларија на ВМРО-ДПМНЕ во Шутка, за на вистинското место да бараат вработување!

Конечно, по подолго време, невладината организација „Романо авази“ („Ромски глас“) одржа јавна дебата - „Политичката кризата во Македонија и Ромите“, на која учествува дваесеттина Роми со различни образовни, социјални и ...

„Ниту нивните гревови не ги даваат…“

Граѓанската новинарка Хазизе Јонузи од Тетово, во Ромското Маало сними прилог со една жителка која сакаше да остане анонимна, со која разговара за манипулациите со неисполнетите ветувања и со притисоците ...

Провладини новинари ни продаваат „народни приказни“

Самка Ибраимоски, од ромската партија ПЦЕР, на дебатата „Плурализам и политичка криза“, организирана од ЦИВИЛ - Центар за слобода, на 2 февруари, покрај критиките упатени до провладините медиуми, тврди дека ...

Page 7 of 7 1 6 7

CIVIL MEDIA NEWSLETTER