fbpx
ФОТО: МИА Архива
Фото: Скриншот
Berlaymont building (European Commission)
Фото: МИА
Фото: Скриншот од видео на Би-би-си

Tag: руска црква

Николај Крстев

(ВИДЕО) Николај Крстев за Евроњуз-Бугарија: Руската црква ги спроведува српските интереси во Северна Македонија

„Имаше и други настојатели на Руската црква во Софија, пред 20-22 години, кои повторно се занимаваа со шпионски активности во Бугарија“, изјави бугарскиот новинар Николај Крстев во студиото на „Добро ...

Од автокефалност до руски клон

МАРЈАН НИКОЛОВСКИ Специјално за ЦИВИЛ Медиа Веќе сè е толку провидно, што  и слепиот може да види, и глупиот да осознае и наивниот да се пробуди.  Една година по руската ...

Рускиот мамец на панславизмот

ЉУБОМИР КОСТОВСКИ Кога пред многу години ја имав в раце книгата на бугарскиот публицист Николај Стојанов „Случајот Ванѓа - еден поинаков поглед“, се сретнав со сведоштво за еден интересен случај, ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER