fbpx
Илустрација подготвена со AI gencraft
Фото: Скриншот
Судењето на германскиот државјанин Рико Кригер, кој беше осуден на смрт во Белорусија. Фото: Редит
Фото: Скриншот

Tag: сајбер напади

Фото: МИА

Кина го зададе првиот удар на Западот

Станува сè појасно дека кинеските компјутерски хакери можеби навлегле во американската воена и цивилна критична инфраструктура на начини што би можеле да го осакатат американскиот одговор на кинеската вооружена агресија ...

ФЗОРСМ: Сајбер нападот се случува непосредно пред планираната миграција на системската инфраструктура, нема излевање на податоци надвор од базите на Фондот

Сајбер нападот со кој се справува Фондот се случува непосредно пред планираната миграција на системската инфраструктура, анализите на експертските тимови покажуваат дека нема излевање на податоци надвор од базите на ...

Жесток сајбер напад на медиумската платформа на Цивил: Нѐ напаѓаат сајбер криминалци, овчари и зомби, заразени со малициозност

ЏАБИР ДЕРАЛА Медиумската платформа на Цивил е честа мета на сајбер напади. Утрото на 15 јануари (недела) започна масивен ботнет (botnet) сајбер напад на медиумската платформа на Цивил. Најверојатно се ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER