fbpx
Фото: Фејсбук СДП

Tag: Сандра Гавриловска

Гавриловска: Граѓан(к)ите да ја искористат законската можност за приговори

Сандра Гавриловска, адвокатка и членка на Експертскиот борд на ЦИВИЛ непосредно пред затворањето на избирачките места, даде своја оценка за референдумскиот ден и препорака за законските можности на граѓанките и ...

Гавриловска: Институциите покажаа дека можат законски да работат

Сандра Гавриловска, правна експертка и член на Експертскиот борд на ЦИВИЛ, на вчерашната панел-дискусија заклучи дека конечно можеме да кажаме дека имавме слободни избори. https://www.youtube.com/watch?v=lkz52yOW-B0 „Во големата слика на денешниот ...

ЦИВИЛ со прес конференција и панел дискусија со врвни експерти по 21 часот

ЦИВИЛ ќе одржи прес конференција во 21:15 часот, со прелиминарен извештај од изборниот мониторинг на првиот круг од локалните избори во Република Македонија. Панел дискусијата со членовите на Експертскиот борд ...

ДИК усвои извештаи, правилници и прирачници за локалните избори

На вчерашната седница на Државната изборна комисија е усвоен и Проектот за проверка и проценка на пристапноста на избирачките места за лица со попреченост. ДИК на седницата ги усвои и прирачниците за ...

Гавриловска: Трајно сведоштво за шокантните политички и изборни случувања во Македонија

Адокатката Сандра Гавриловска, правна експертка на ЦИВИЛ - Центар за слобода, на вчерашната промоција на публикацијата „Избори 2016“ - финален извештај од долгорочниот мониторинг на политичкиот процес и предвремените парламентарни ...

Постизборен извештај на ЦИВИЛ: Двесте шокантни страници!

Н.Е. д-р Кристине Д. Алтхаузер, aмбасадорка на Сојузна Република Германија ќе одржи воведен говор на промоцијата на публикацијата „Избори 2016: Финален извештај од долгорочното набљудување на политичкиот процес и предвремените ...

Page 1 of 2 1 2

CIVIL MEDIA NEWSLETTER