fbpx

Tag: Шпанија

Шпанија ја укинува автономијата на Каталонија

Шпанската Влада постигна договор со опозискиата Социјалистичка работничка партија во јануари 2018 година да се одржат регионални избори во Kаталонија, како дел од пакетот мерки за воспоставување директна контрола над ...

Ако Каталонија прогласи независност, Шпанија ќе ѝ ја укине автономијата!

Шпанија делумно или целосно ќе ѝ ја укине автономијата на Каталонија, доколку регионалните лидери не ја сменат одлуката, за прогласување независност. Властите на Шпанија соопштија дека ќе го применат членот ...

Димитров: Каталонското прашање треба да се реши во рамки на Уставот на Шпанија

Прашањето за Каталонија треба да биде решено во рамки на Уставот на Шпанија, изјави министерот за надворешни работи, Никола Димитров, пренесе Мета. „Загрижуваат случувањата поврзани со референдумот во Каталонија. Нашиот ...

Page 4 of 4 1 3 4

CIVIL MEDIA NEWSLETTER