fbpx
Фото: Ројтерс
Фото: Ројтерс

Tag: Стратегија за минерални суровини

Каја Шукова, министерка за животна средина и просторно планирање (фото: Ариан Мехмети/ЦИВИЛ)

Шукова: Не сме дел од Стратегијата за минерални суровини, но бидете сигурни дека ќе дадеме коментар и направиме паралела со стратегиите за животна средина

„Формирана е работна група, дадена е задачата на МАНУ, но ние не сме дел, но тоа не значи дека нема да бидеме дел од процесот на коментирање на Стратегијата“, изјави ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER