fbpx
Фото: Укринформ
Фото: Фејсбук СДП

Tag: транспарентност

МЗШВ институција со највисоко ниво на транспарентност

Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство е најтраспарентна државна институција според Извештајот за извршена проверка на објавените документи и информации кои имателите на информации се обврзани да ги објават на ...

Грковска: Целиме кон уште повисоко ниво на транспарентност и одржлива свест за нејзината важност

Заменичката на претседателот на Владата задолжена за политики за добро владеење, Славица Грковска, се обрати на втората јавна расправа за нацрт Стратегијата за транспарентност 2023-2026, која денеска се одржува во ...

Петровска на форум за борба против дезинформациите: Најдобар одговор на дезинформациите и лажните вести е транспарентноста и вистината

Министерката за одбрана Славјанка Петровска денеска учествуваше на панел-дискусија посветена на штетното влијание на дезинформациите и начините за справување со лажните наративи, која ја организираше НВО Нексус – граѓански концепт, ...

Јавна расправа за Нацрт-Стратегијата за транспаретност на Владата (Фото: ЦИВИЛ)

Стратегија за транспарентност на Владата – визија за држава со култура на транспарентност и добро владеење за зголемена доверба на граѓаните

Фондацијата за интернет и општество „Метаморфозис“, заедно со Славица Грковска, вицепремиерка задолжена за добро владеење,  организираа јавна расправа за Нацрт - Стратегијата за транспарентност на Владата на Република Северна Македонија ...

Битиќи: Дигиталниот асистент АДА е промената која ни е потребна – транспарентност, ефективност и ефикасност

АДА во суштина е материјализирање на сето што го зборуваме и што велиме дека ни е промената која што ни е потребна. Затоа што постојано зборуваме за дигитализација, транспарентност, ефективност ...

Марко Михаилоски - СДММ

Михаилоски: Интероперабилноста и транспарентноста се клучни во борбата со заробената држава

Поразително е што Никола Груевски е се уште фактор на анкетите со поддршка од истите граѓани на кои тој им приреди заробена држава, изјави претседателот на СДММ, Марко Михаилоски во ...

Грковска: Секој ќе полага испит за политичка зрелост, тие што нема да го положат ќе бидат избришани

Транспарентноста на институциите мора да биде приоритет за сите нас. Само преку унапредување на транспарентноста, ќе ја зајакнеме отчетноста и контролата. Јас немам илузии дека корупцијата целосно ќе ја победиме, ...

Page 1 of 6 1 2 6

CIVIL MEDIA NEWSLETTER