fbpx
Одбележување на Денот на независноста на Украина во Скопје, 24 август 2023 (фото ЦИВИЛ)
Александар Даштевски, ДИК (фото: МИА)

Tag: Трибунал

Амбасадорката на Украина, Лариса Дир

ЛАРИСА ДИР: Украина треба да стане членка на НАТО, водството на рф мора да одговара за злосторствата

ЦИВИЛ Медиа направи интервју со Амбасадорката на Украина Лариса Дир, во врска со повеќе актуелни прашања поврзани со дипломатските активности на Украина, како и за најголемите опасности со кои се ...

Пресудата за Младиќ е јасна опомена за Асад, неговиот „брат по зло“

Индекс - Загреб Долги, предолги 22 години по геноцидот во Сребреница и 25-26 години по почетокот на четиригодишната опсада на Сараево, отворањето на првите концентрациони логори на европско тло по ...

Хрватска Влада: Пресудата на Трибуналот не ги одразува историските факти

Хрватската Влада издаде соопштение во кое му изрази сочуство на семејството на генералот Слободан Праљак, кој денеска изврши самоубиство судницата во Хашкиот трибунал, откако му беше изречена казна од 20 ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER