fbpx
Џабир Дерала

Tag: ТВ Алфа

Срамота!

пишува: ЏАБИР ДЕРАЛА Изгледав дел од евтиното телевизиско шоу на квази новинарот Момироски на ТВ Алфа, објавено на нивниот Јутуб канал на 25 март (насловот е нешто околу заспивањето). Искрено, ...

Дали, кој и колку милиони евра трошел за напад врз државните интереси?

пишува: ЏАБИР ДЕРАЛА Дали или колку милиони добиле Момироски од ТВ Алфа и другите медиуми поврзани со најновиот прекуграничен скандал што го откри порталот Нецензурирано (necenzurirano.si) од Словенија? Кога некој ...

Реалноста гази по лицето на Груевски

По првиот изборен круг настапи затишје, здивнавме за миг. Едните беа во нокдаун од успехот, а другите беа практично нокаутирани од гласачите. Сепак, кон крајот на минатата недела, кампањите во ...

АВМУ: Прекршочни пријави против телевизиите „Алфа“, “Компани 21-М“ и „Стар“

Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги (АВМУ) покрена три прекршочни постапки против телевизиите „Алфа“, „Компани 21-М“ и „Стар“. Според АВМУ, трите телевизии, како што стои во Извештајот од мониторингот ...

CIVILMEDIA NEWSLETTER