fbpx
МНР. Фото: Ангел Ангеловски
Бранко Тричковски, колумнист
Фото: Ројтерс
Фото: Ројтерс

Tag: убиени новинари

ОН загрижени поради големиот број убиени новинари во Газа: Тие се соочуваат со особено високи ризици

Високиот комесаријат за човекови права на ОН денеска изјави дека е „многу загрижен поради големиот број“ убиени палестински новинари во Појасот Газа, по убиството на двајца репортери во неделата. „Убиството ...

Фото: Твитер

Лариса Дир: Русија изврши повеќе од 500 злосторства против новинарите – 57 украински и странски новинари беа убиени, десетици се во руско заробеништво

Заштитата на слободата на говорот, слободното изразување на ставовите и создавањето поволна средина за работата на новинарите отсекогаш биле составен дел на украинското општество, се вели во изјавата на МНР ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER