Categories

Фабриката „Југохром“ од Јегуновце, ќе се рестартира во март или април следната година. Денеска во Владата, вицепремиерот Кочо Анѓушев, управителот на фабриката, Васко Скендеровски и претседателот на Синдикатот, Бајрам...

Во недела, во 14,00 часот, синдикатот на „Југохром“ ќе одржи работна средба со премиерот Зоран Заев. Околу 1.200 вработени во тетовскиот комбинат останаа без работа, откако менаџментот соопшти дека...

Со Арианит Џафери, граѓански активист од „Еко герила“ од Тетово, ЦИВИЛ Медиа разговараше за социјалната правда, за заштитата на животната средина во овој град кој се соочува со повеќе...

Околу 400, од вкупно 700 вработени во комбинатот „Југохром“ од Јегуновце, денеска го блокираа патот Скопје – Тетово кај патната рампа Желино, во знак на протест поради неизвесноста за...

Синдикатот на затворениот комбинат „Југохром“, утре од 11 до 13 часот ќе го блокира автопатот Скопје – Тетово. Од Синдикатот се незадоволни, бидејќи и покрај средбите со премиерот Димитриев,...

„Барањето на менаџментот на ‘Југохром’ повторно да се отвори фабриката и да работи без филтри е незаконско, неприфатливо и опасно. Во периодот кога не работи ‘Југохром’, во 2016-та и...

„Средбата беше конструктивна, но без конкретни резултати и одговори. Очекувавме да добиеме датум до кога би се решил проблемот, но тоа не го договоривме. Се согласивме дека треба да...

Претседателот на Синдикатот на комбинатот „Југохром“, Бајрам Амити, во изјава за ЦИВИЛ Медиа, вели дека по денешното барање за разговор со премиерот Емил Димитриев, од кабинетот, средбата ја закажале...