fbpx
Фото: Укринформ
Фото: Фејсбук СДП

Tag: УНДП

Маричиќ: Инклузијата на Ромите во сите сегменти од стратешкото планирање на оваа Влада е исклучително важно за општеството и регионот

Првиот заменик претседател на Владата задолжен за европски прашања Бојан Маричиќ, одржа средба со Елвис Мемети, советник на премиерот и Снежана Мирчевска Дамјановска, национален технички советник и Драган Ристовски, проектен ...

Фото: МИА и МТСП

Две милијарди денари предвидува Оперативниот план за вработување на над 15 000 невработени лица

Две милијарди денари за над 15.000 невработени лица се предвидени со годинашниот Оперативниот план за активни програми и мерки за вработување и услуги на пазарот на трудот. Како што беше ...

УНДП организира дебата за справување со дезинформациите и лажните вести

По повод Меѓународниот ден на демократијата, Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП) денеска во Музејот на современа уметност во Скопје организира панел-дискусија „Демократијата на коцка: Справување со дезинформациите како ...

Како да се зголеми вработеноста на ранливите повратници?

Поголемиот дел од повратниците се Роми, а најмногу одлучуваат да ја напуштат земјата поради сиромаштија, невработеност и дискриминација. Според проценките на УНДП извршени во 2021 година, најголем дел од барателите ...

Шилегов со нов проект за спас на зеленилото

Градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов на денешната презентација на проектот „Зелен катастар“ истакна дека основа цел на проектот е заштитата на животната средина, подобрување на управувањето со јавното зеленило, како ...

Куманово доби Центар за упатување на жртви од сексуално насилство

Во просториите на кумановската болница денеска беше отворен Центар за жртви од сексулано насилство. Центарот е резултат на мултисекторската соработка на министерствата за здравство, труд и социјална политика, внатрешни работи, ...

Со поддршка од УНДП градот Скопје ќе го подобрува квалитетот на воздухот, водата и зеленилото

Градоначалникот на Град Скопје Петре Шилегов и постојаната претставничка на УНДП Луиза Винтон денеска потпишаа договор за соработка за реализација на проектот „Отпорно Скопје: поголема одржливост и иновации за справување ...

Општините во Полог со заедничка стратегија ќе се справуваат со поплавите

Општините во полошкиот плански регион, корисници на проектот Подобрување на отпорноста кон поплави во Полошкиот регион, кој се спроведува од страна на Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП), започнуваат ...

Page 1 of 2 1 2

CIVIL MEDIA NEWSLETTER