fbpx
Фото: МИА архива
Володимир Зеленски, Харкив, Украина, 24 мај 2024 година
Фото/ Wikimedia commons

Tag: УПОЗ

Дебата за потребата од законски измени за јавниот сектор и администрацијата

Синдикатот на работниците од управата, правосудните органи и здруженија на граѓани (УПОЗ) организира трибина на која ќе се дебатира за тоа зошто се потребни измени во Законот за вработени во ...

УПОЗ бара подобри услови за вработените во затворите!

Синдикатот на работниците од управата, правосудните органи и здруженијата на граѓани (УПОЗ), денеска побара подобрување на условите на вработените во воспитно и казнено - поправните установи во Македонија. Како што ...

Грујовски: Синдикалното движење во Македонија е на најниско ниво!

ЦИВИЛ Медиа разговараше со Пеце Грујовски, претседател на Синдикатот на работниците од управата, правосудните органи и здруженијата на граѓани на Република Македонија (УПОЗ), за актуелните состојбите во македонските синдикати, за ...

Поради „жолтите синдикати“ нема социјален дијалог во Македонија!

Во Македонија нема социјалниот дијалог, зашто Економско-социјалниот совет речиси и да не фунцкионира. Недостига квалитетна комуникација меѓу синдикатите, работодавците и власта. Отсуствува синдикална активност во компаниите со странски капитал, нема ...

Наталоженото незадоволство може да прерасне во општ работнички протест!

Синдикатите на УПОЗ, СИЕР, УТКОЗ, АГРО објавија соопштение во кое безрезервно ги поддржуваат вработените од „Утрински весник“, „Вест“ и „Дневник“, како и вработените во „Македонски железници“, кои деновиве штрајкуваат поради ...

Грујовски: Од кои фондови Митревски ги плаќа рекетарите кои го штитат?

„Разрешениот поранешен претседател на Сојузот на синдикати (ССМ), Живко Митревски е опасен човек и користи насилнички методи за да ги заплашува членовите на синдикалните организации. Сето време шета со рекетари ...

Димовски: Во понеделник да му кажеме збогум на Митревски!

Дарко Димовски, како што тврдат од Сојузот на синдикатите на Македонија (ССМ), единствениот легитимен в.д. претседател на најголемиот синдикат во државата, во понеделник ги повикува синдикатите, работниците и граѓан(к)ите да ...

Page 1 of 2 1 2

CIVIL MEDIA NEWSLETTER