fbpx
US Defense Secretary Lloyd Austin attends a press conference during his visit in Sofia, Bulgaria, 19 March 2022. (Photo by Georgi Paleykov/NurPhoto)
Германскиот министер за одбрана Борис Писториус
Џулијан Асанж беше инспирација за голем број протести низ светот (фото извор: Wikimedia Commons)
Фото: Зеленски на Х
Фото: Фејсбук ЕУБАМ
Фото: скриншот од веб страницата на Фондацијата

Tag: Влада на Република Северна Македонија

Владата донесе одлуки за престој на вооружени сили на САД во државава и испраќање на припадници на Армијата за учество на вежби во Турција и Унгарија

Владата на Северна Македонија, на предлог на Министерството за одбрана, на денешната седница донесе три одлуки кои се однесуваат за престој на вооружените сили на САД за Европа на територијата ...

Донесена одлука за намалување на коефициентите на платите на функционерите кои ги именува Владата

Одлука со којашто се намалуваат коефициентите за пресметување на платата на функционерите кои ги именува Владата е донесена на денешната владина седница. Како што вечерва информираше владината прес служба, со ...

Владата поништила пет наредби на министерот Тошковски бидејќи биле со едностран потпис

Владата на денешната 10. седница, како второстепен орган, прогласила за ништовни пет наредби за кадровски прераспоредувања и распоредувања во подрачни сектори на МВР и во Бирото за јавна безбедност донесени ...

Владата го утврди и усвои текстот на Националната развојна стратегија 2024- 2044

Владата на денешната седница го прифати текстот на Националната развојна стратегија 2024- 2044 година, чијшто предлагач е канцеларијата на премиерот. Одлучено е текстот за Националната развојна стратегија 2024- 2044 година ...

Фото: Фејсбук Влада на Република Северна Македонија

Влада: Со реализација на процесот на реформи придонесовме кон повисока професионализација на полицијата

Денеска го одбележуваме Денот на македонската полиција - 7 Мај. Со реализација на процесот на реформи придонесовме кон повисока професионализација на полицијата, која денес е препознаена како сервис на граѓаните, ...

Постигнато во 2022, визии за 2023, Владата организира дводневна конференција „Година на нови можности“

Годишна конференција „Година на нови можности“ почнува денеска во Скопје. Станува збор за дводневна конференција во организација на Владата. Конференцијата со воведно обраќање ќе ја отвори претседателот на Владата, Димитар ...

Владата организира дводневна годишна конференција „Година на нови можности“

Владата на Република Северна Македонија, организира дводневна годишна конференција „Година на нови можности“ на 30 и 31 јануари 2023 година. Конференцијата со воведно обраќање ќе ја отвори претседателот на Владата, Димитар ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER