fbpx
Оливер Спасовски
Official portrait of NATO Heads of State and Government

Tag: Закон за амнестија

Адвокатот Дукоски поднесе иницијатива за уставноста за Законот за амнестија

Адвокатот Сашко Дукоски денеска поднесе иницијатива за оценување на уставноста на неодамна донесениот Закон за амнестија.  Во изјава за МИА, Дукоски вели дека спорен е членот 3 од Законот за ...

ВМРО-ДПМНЕ: Додека патриоти се во притвор, власта ослободува осудени криминалци

Јавното обвинителство втор месец не презема никакви дејствија во истрагата што се води по „политички монтираниот случај за тероризам“, велат од ВМРО-ДПМНЕ и додаваат дека не се повикуваат и сослушуваат ...

CIVILMEDIA NEWSLETTER