Categories

Фабриката „Југохром“ од Јегуновце, ќе се рестартира во март или април следната година. Денеска во Владата, вицепремиерот Кочо Анѓушев, управителот на фабриката, Васко Скендеровски и претседателот на Синдикатот, Бајрам...

Поминавме десет години во дијагностицирање на проблемите во здравството, од долговите на државните клиники, ужасната состојба на болниците пред распаѓање, најголема стапка на смртност на новороденчиња во регионот, дефицитарни...

Поради загаденоста на воздухот низ цела Република Македонија, а особено во Скопје, Тетово, Куманово и Битола, граѓанките и граѓаните на престолнината, вчера маршираа низ улиците, од фонтаната во Градскиот...