fbpx
Илустрација: „Одмазда на дрвото“ - Мирослав Стојановиќ-Шуки

Tag: зелена агенда

Еко герила и млади правници ги вкрстуваат аргументите во дебата на Зелен ЦИВИЛ

Зелен ЦИВИЛ (организациска единица на ЦИВИЛ) ќе го оддржи петтиот, од серијата панел дискусии, на тема „Македонската зелена агенда: Реалност или тешко остварлива цел?“, денеска, 24 октомври, со почеток во 11 ...

24 ЧАСА: На повидок нов Деловник за работа на пратениците; Битиќи верува во силата на нашите различности; хаос во пропагандните центри – таргет ЦИВИЛ и Дерала

ВЕСТ НА ДЕНОТ Пратениците денеска со мнозинство гласови ја поддржаа потребата од носење на новиот Деловник за работа кој треба да стапи на сила од следниот парламентарен состав. Претседателот на ...

Наумоски: Зелените прашања се од егзистенцијално значење, неопходна е вистинска зелена опција

На панелот на ЦИВИЛ „Македонската зелена агенда: Реалност или тешко остварлива цел?“, политиколог Никола Наумоски, истакна дека зелената агенда може да ја сфатиме како уште една европска фраза која треба да ...

Танеска: Потребна е волја и стратегија за целосно да спроведеме зелената агенда

На панелот на ЦИВИЛ „Македонската зелена агенда: Реалност или тешко остварлива цел?“, На прашањето колку е реална зелената агенда, Соња Танеска, уредничка на Градска.мк одговори дека доколку се споредиме со Словенија, ...

Панел на ЦИВИЛ за македонската зелена агенда со Никола Наумовски и Соња Танеска

Зелен ЦИВИЛ (организациска единица на ЦИВИЛ) организира трет, од серијата панел дискусии, на тема „Македонската зелена агенда: Реалност или тешко остварлива цел?“, денес,  вторник, 17 октомври, со почеток во 11 ...

Македонска зелена агенда: Трендот на злоупотреба на зелените идеи се опасност и за Северна Македонија

„Ултра десничарски, неонацистички и други радикални или екстремистички поединци или групи го наоѓаат своето упориште во  зелените движења или иницијативи, па и во зелените партии. Од таму затскриени зад зелената ...

Панел на ЦИВИЛ за македонската зелена агенда со Никола Наумовски и Соња Танеска

Зелен ЦИВИЛ (организациска единица на ЦИВИЛ) организира трет, од серијата панел дискусии, на тема „Македонската зелена агенда: Реалност или тешко остварлива цел?“, вторник, 17 октомври, со почеток во 11 часот. Учесници ...

Македонската зелена агенда: Треба да се делува долгорочно, независно која политичка опција е на власт, квалитетот на животната средина влијае на сите подеднакво

„Единиците на локалната самоуправа согласно законската регулатива што ја носиме имаат многу обврски што треба да ги спроведуваат, ама соработката мора да биде и на централно  и на локално ниво. ...

Оџаклиеска: Зелената агенда е реалност, нашите напори се кон остварување на сите цели за одржлив развој

„Во изминатиот период, во нашата институција се правеа напори за транспонирање на Европското законодавство во нашата регулатива, и скрининг процесот, кој беше во текот на јуни, во Брисел, покажа дека ...

Page 2 of 3 1 2 3

CIVIL MEDIA NEWSLETTER