fbpx
Фото: Укринформ
Фото: Фејсбук СДП

Tag: Земјоделство

Преку ИПАРД 3 нови 97 милиони евра за модернизација и развој на македонското земјоделство

Нови 97 милиони евра европски неповратни средства ќе бидат наменети за модернизација и развој на македонското земјоделство преку ИПАРД 3 програмата. Финансиската спогодба за ИПАРД 3 денеска во име на ...

Бојан Маричиќ / Фото: МИА

Маричиќ: Аграрот и рибарството се меѓу најзначајните гранки во ЕУ, членството е важно за развој и на нашето земјоделство

„До минатата година, најголемиот дел од вкупниот буџет на Европската Унија, беше оној за аграрот и за рибарството и другите благодети што доаѓаат од европските мориња. Оваа година Европа одлучи ...

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски, во пресрет на најголемата регионална агробизнис конфренција „Grow up - Силата на земјата“ во Србија, Фото:  МИА

Николовски за Блиц Бизнис: Свесни сме дека природните катастрофи се неизбежни, но и дека влијаат на земјоделството

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски, во пресрет на најголемата регионална агробизнис конфренција „Grow up - Силата на земјата“ во Србија, на која министрите од регионот ќе дискутираат ...

Бизнис план во земјоделството – нова, подобра можност за модернизација на производството

Националната програма за рурален развој прераснува во инвестициска и заедно со ИПАРД 3 им се става на располагање на земјоделците преку повеќе нови мерки за набавка на производствена опрема и ...

Жени револуционерки во земјоделството, кои се осмелиле да го менуваат светот

Многумина од нас не знаат за жените кои придонеле за развојот на земјоделството и сродните гранки низ годините. Придонесите на овие жени во голема мера влијаеле на земјоделските иновации. Во ...

Војо Маневски

Земјоделствување

ВОЈО МАНЕВСКИ Моиве текстови за темите од економијата ме доведоа до можност за разговори со неколку професори од таа наука и некако разговорите се сведуваа на пребројување на излезните решенија ...

Состанок со младите фармери од Национална федерација на фармери

Николовски: Со буџетот за 2023 година обезбедуваме средства за најголемата реформа во земјоделството

Министерот за земјоделство Љупчо Николовски информира дека на денешниот состанок со младите фармери од Национална федерација на фармери (НФФ) уште еднаш биле потврдени придобивките за сите земјоделци од новиот модел ...

Нови мерки за општините преку Програмата за рурален развој

Нови  финансиски средства и мерки за општините преку Програмата за рурален развој ќе најави денеска Агенцијата за финансиска поддршка и развој на земјоделството, (АФПРРЗ). Оттаму најавуваат дека износот на финансиите ...

Николовски: Системите за наводнување со години запоставувани

Системите за наводнување со години биле запоставени и затоа има и намалување на земјоделското производство и намалување на квалитетот. Оваа година ќе исплатиме 12 милиони евра за водоснабдувањето, а следува ...

Page 1 of 2 1 2

CIVIL MEDIA NEWSLETTER