CivilFest
Categories

САД Трамп го отпушти Рекс Тилерсон

Американскиот претседател Доналд Трамп го отпушти Државниот Секретар на САД, Рекс Тилерсон, како што јавува BBC, Тилерсон беше отпуштен денеска а новиот секретар е бившиот директор на ЦИА Мајк Помпео.

Трамп на твитер се заблагодари за службата на Рекс Тилерсон и кажа дека новиот Државен Секретар ќе „извршува одлична работа“

За ЦИА, Трамп ја номинираше Џина Хаспел која можно е да биде првата директорка на ЦИА.

Ермин Климента

Print Friendly, PDF & Email