Categories

Во рамките на на посетата на делегацијата од Европските зелени, предводена од копретседателот и европратеник Рајнхард Бутикофер (Reinhard Bütikofer),  во која се и членовите на Извршниот комитет на Зелените Орас...

По трагичниот инцидент во кој една граѓанка го загуби животот, откако беше прегазена од возило за достава на стока во сообраќајниот хаос, жителите на скопско Дебар Маало, здружени околу...

Велија Рамковски, бизнисмен и сопственик на некогашната телевизија „А1“ и весниците „Шпиц“, „Време“ и „Коха е Ре“, како и на неколку други фирми и бизниси, денеска излезе од затворот...

Конечните резултати од референдумот во Валандово се: 4,683 гласачи излегле на референдумот, односно 46,15% од 10,141 граѓанки и граѓани запишани во Избирачкиот список, според изјавата на претставничката од ОИК, дадена...

Заврши гласањето на референдумот „за“ или „против“ отворање рудници во општина Валандово заврши, но резултатите се неизвесни. ЦИВИЛ – Центар за слобода го набљудуваше целиот процес на подготовки, пропагирање,...

Симона Гетова од иницијативата „Спас за Валандово“ за ЦИВИЛ Медиа зборува за проблемите и притисоците кои ги претрпеле активистките и активистите на иницијативата од почетокот на нивната работа, до...

Педесетина граѓанки и граѓани на Тетово денеска протестираа поради палењето на депонијата во градот, што предизвика уште поголемо загадување на воздухот во градот и околината.

Граѓанинот Славе Беловинов кој гласа на Избирачкото место 0285, во објектот на Домот на култура воПирава, го има на електронскиот Избирачки список. Кога се обидел да го оствари своето...

Општинската изборна комисија во 13,40 часот објави дека до 13,00 часот на 24-те избирачки места во Општина Валандово, на референдумот гласале 2.186 граѓан(к)и, или излезноста е 21,56 проценти.