Categories

Референдумот кој вчера се одржа во Општина Ново Село, против изградбата на рудникот Иловица и изградба на рудници на територијата на општината, не успеа поради недоволна излезност на гласачите.

,,Ние нема да ги узурпираме синдикатите, туку ќе ги гледаме како еднаков социјален партнер со кого треба достоинствено и аргументирано да преговараме. Јакнење и ослободување на синдикатите од прангите...

„Тука сме да најавиме дека и следните дваесет, и следните триесет, и следните многу години, ‘Форум’ и идејата поради која е основан, ќе опстојат… Причината зошто сето ова е...

На иницијатива на Здружението за промоција и развој на инклузивно општество „Инклузива“ од Куманово, Државната изборна комисија во договорениот рок ја додаде опцијата за проверка за пристапноста на избирачките места.

Невладината организација „Македонска платформа против сиромаштијата“, по шести пат ќе ја организира националната конференција на сиромашни и социјално исклучени лица во петок на 15 септември, со почеток во 10...

Државната администрација, превработеноста, стручноста и компетентноста на вработените административци се тема на истражувањето на Центарот за управување со промени, како дел од проектот „Следење на административна правда“ што се...