Categories

Недостиг на ресурси, отсуство на какви било инвестиции во изминатата деценија, недостиг на теренски возила, несоодветна кадровска екипираност! Ова е сликата за Дирекцијата за заштита и спасување во моментот....

Државната изборна комисија се подготвува за владина средба на која се очекува да се зборува за моменталната состојба и текот на подготовките за локалните избори на 15 октомври.

Граѓанската асоцијација МОСТ во рамките на проектот “Патоказ кон демократски реформи”, организира   конференција “Одвојување на државата од политичките партии” утре, 6 септември, со почеток во 11:00 часот, во хотел Александар Палас.

Меѓународниот литературен фестивал Берлин ги повика сите поединци, институции, училишта и медиуми кои се залагаат за човековите права, да учествуваат во светското читање на Универзалната декларација за човекови права,...

Македонскиот центар за македонска соработка (МЦМС) организира тркалезна маса „Зајакнување на улогата на граѓанските организации во Македонија за развојна соработка и глобални прашања“ на 7 септември од 10 до...

По дојава на граѓански новинар од село Дрвош, кој сакаше да остане анонимен,  екипата на ЦИВИЛ Медиа сними видео прилог и фотографија што ја отсликуваат вистинската слика на хигиенските...

ЦИВИЛ – Центар за слобода ги повикува граѓанките и граѓаните да помогнат во ревизијата на Избирачкиот список и да пријавуваат нерегуларности. Тие можат да извршат јавен увид во Избирачкиот список...